Sta op tegen pesten

Vandaag is het 'de dag tegen pesten’. Een dag waarop extra aandacht besteed wordt aan pesten en de gevolgen ervan.
Pesten komt voor onder alle rangen en standen. Op school, thuis, in de buurt en op de werkvloer. Het is eigenlijk een plaag. Een plaag die onze samenleving ondermijnt. Soms onzichtbaar en geniepig, vaak ook openlijk. En het treft niet alleen pesters en gepesten, maar ook meelopers en wegkijkers. 

Pesters zijn vaak onzeker en ooit zelf gepest. Maar je zekerheid en eigenwaarde halen uit het kleineren/domineren van een ander, mag nooit de oplossing zijn voor je eigen problemen.Laat ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’ ons credo zijn. Alleen zo maken we de wereld een beetje beter, voor de ander en voor onszelf. Want zeg nou eerlijk, als pester kun je toch helemaal niet trots zijn op jezelf. De gevolgen van pesten kunnen namelijk levensverwoestend zijn en dat is een tragisch gegeven.

Ben je het slachtoffer van een pester, draag je last dan niet alleen. Maar neem iemand in vertrouwen. Dat kan iemand zijn die je goed kent, maar bijvoorbeeld ook je huisarts. Laat schaamte je er niet van weerhouden een stap te zetten om (weer) veerkrachtig te worden.

Op de site stoppestennu.nl kun je meer lezen over dit onderwerp.


Wil je reageren? Stuur dan een berichtje.
Wil je vaker een versje + korte blog lezen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang een cadeautje.

19-04-2021 Deel
Dit blog is gemaakt met de Websitemachine