Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

Op Wikipedia lees ik het volgende: “De voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak werd aan het einde van de winterperiode uitgevoerd en is in Nederland in onbruik geraakt.
Op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen en men daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien, was het juiste moment aangebroken om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch - kamer voor kamer - ging men te werk. Geen kamer bleef gespaard.”

Alleen al het lezen van deze tekst maakt dat ik zelf ook zin krijgen in poetsen en opruimen.

Als je je eigen leven voorstelt als een huis dan is je hart waarschijnlijk de meest intieme, persoonlijk kamer. Misschien zijn sommige hoekjes wel stoffig of zelfs vies en donker, kom je er niet graag en toch … het is jouw hart. Je mag ervoor zorgen, het verlichten, het weer laten glanzen. Net als vroeger bij de echte voorjaarsschoonmaak kan dat soms zwaar werk zijn en veel tijd in beslag nemen, maar het is de moeite waard. Jij bent het waard.

De lente komt eraan, de natuur kan niet wachten om haar pracht te laten zien. Is het lente in jouw hart?Wil je vaker een versje + korte blog lezen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang een cadeautje.

27-03-2021 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl